Geveltuinendag Bergpolder

Op zaterdag 13 mei 2023 tussen 10:00 uur en 17:00 uur bij Hof van Noord

Activiteiten

Als bewoner uit Bergpolder kunt u op deze dag een mooie vaste plant en een bloeiende eenjarigen voor de geveltuin komen uitkiezen. Ook als u een gemeentelijke plantenschaal heeft geadopteerd of een boomspiegel onderhoudt, kunt u voor een leuk plantje langskomen. Nog geen tuin, we helpen je op weg en hebben alle informatie voor je. Samen kunnen we zo onze straat en buurt wat groener en bloeiender maken!

Direct een reservering maken voor gratis plantjes

Programma editie 2023

10:00 – 12:30       Uitdelen plantjes en advies

12:30 – 13:00      Pauze (vrijwilligers wissel)

13:00 – 17:00      Uitdelen plantjes en advies

Bewoners uit Bergpolder die een stuk groen onderhouden in de straat kunnen gratis een vaste plant komen halen op Het Hof van Noord. Uiteraard helpen we je bij het maken van de juiste plantkeuze. Dus: woon je in Bergpolder en heb je een geveltuintje, plantenschaal, boomspiegel of stuk gemeenteplantsoen in beheer? Kom dan langs, kies iets leuks uit en vraag advies.Let op: OP = OP. We zullen er voor zorgen dat er in de namiddag ook nog voldoende keus aan planten is.

Net als vorig jaar zullen ook zakjes bloemenzaad, zomer bloeiende bollen en eenjarige bloeiende planten gratis beschikbaar zijn. Voor koffie, thee, ranja en wat lekkers wordt gezorgd! Bij regen geen nood, we staan onder een groot afdak.

De geveltuin is aan de beurt | Rest van de dag en jaar 😉
Na het ophalen van de plant kunt u aan de slag gaan met uw geveltuintje. Even de boel opruimen, dode takken, onkruid en zwerfvuil verwijderen. Misschien een beetje snoeien, wanneer uw beplanting te groot is geworden. Vergeet vervolgens de nieuwe planten niet water te geven en de eerste weken goed te verzorgen.

PS: check ook de lijst met tuintjes op de kaart die in de jaren langs zijn geweest. https://geveltuinendag.nl/inkaart/

Adresgegevens

Waar:
Op het terrein van Nutstuinvereniging Hof van Noord, Gordelweg 131.
De ingang is naast het Esso Tankstation

Vragen:  paul@geveltuinendag.nl

Alle activiteiten in het jaar

Organiseer je iets in jouw straat? Laat het me weten op paul@geveltuinendag.nl

    adminBergpolder