De jaarlijkse geveltuinendag werd gehouden op zaterdag 11 mei 2019, met activiteiten in alle wijken van Rotterdam Noord!

Alle activiteiten per wijk

Bekijk de foto’s en activiteiten van deze editie per wijk

We kijken terug naar een zeer succesvolle geveltuinen-jaar. De Geveltuinendag Noord afgelopen mei brak bezoekersrecords. We worden allemaal dagelijks gewezen op het resultaat als we door de straten lopen. Jullie kunnen allemaal trots zijn op dit resultaat en de betrokkenheid. Samen met buren of hele straten zijn de tuinen onderhouden of aangelegd. Het draagvlak voor geveltuinen is in de ruim 10 jaren dat we dit doen, zeer vergroot.

Agniesebuurt

Agniesebuurt

Lees alles over de activiteiten op de wijkpagina.

Liskwartier

Liskwartier

Bewoners van het Liskwartier kunnen voor hun geveltuin of plantenbak een gratis plantje halen. Er zijn activiteiten voor jong en oud.

Bergpolder

Bergpolder

Er is een gratis plantje voor je geveltuin en er zijn activiteiten voor kinderen. Bekijk de wijkpagina.

Oude Noorden

Oude Noorden

Lees alles over de activiteiten op de wijkpagina.

Blijdorp

Blijdorp

Lees alles over de activiteiten op de wijkpagina.

Provenierswijk

Provenierswijk

Lees alles over de activiteiten op de wijkpagina.

Over de Geveltuinendag

De Geveltuinendag is er om samen met bewoners de wijken groener te maken. We zijn ruim 10 jaar geleden gestart in Bergpolder en verder gegroeid samen met het Liskwartier. Dit jaar, in 2019 hebben we de site voor geheel Rotterdam Noord open gesteld. We verenigen hier de teams van de geveltuinen initiatieven van alle wijken.

Sinds de start zorgen we samen met veel vrijwilligers in de wijk voor een groene en leefbare wijk. De initiatieven op deze site worden daarom veelal mede ondersteund door verschillende wijkraden van de Rotterdam Noord.

Heb je een algemene vraag gebruik dan het contactformulier op de site of kijk op de pagina van het bewonersinitiatief via deze site.

  • Het groen aan de gevel brengt onze natuur terug in de stad. In de werkelijkheid zo hard van steen, geeft elk plantje die daar groeit en bloeit bij de muur een connectie met onze natuur.

    Paul Valk

Zelf ook een geveltuin?

Ik wil een geveltuintje aanleggen!

Abonneer je op de nieuwsbrief

Ontvang per e-mail het laatste nieuws en tips voor je geveltuin.

adminGeveltuinendag 2019