Geveltuinendag Bergpolder 2019

Bezoekersrecord !

Fotoverslag

Als bewoner uit Bergpolder kunt u op deze dag een mooie vaste plant en een bloeiende eenjarige voor de geveltuin komen uitkiezen. Ook als u een gemeentelijke plantenschaal heeft geadopteerd of een boomspiegel onderhoudt, kunt u voor een leuk plantje langskomen. Samen kunnen we zo onze straat en buurt wat groener en bloeiender maken!

Programma 

10:00 – 15:00 u    Uitdelen plantjes en advies
11:00 – 13:00 u    Tekenenatellier kinderen
Rest van de dag   Uw geveltuin

Wijkraad aanwezig
Ook zal de wijkraad aanwezig zijn om in gesprek te gaan over het groen in de wijk. Heeft u een goed idee voor meer groen in de wijk. kom ook daarvoor zeker even langs!

Gratis plantjes en advies | 10 – 15uur
Bewoners uit Bergpolder die een stuk groen onderhouden in de straat kunnen gratis een vaste plant komen halen op Het Hof van Noord. Uiteraard helpen we je bij het maken van de juiste plantkeuze. Dus: woon je in Bergpolder en heb je een geveltuintje, plantenschaal, boomspiegel of stuk gemeenteplantsoen in beheer? Kom dan langs, kies iets leuks uit en vraag advies.
Let op: OP = OP. We zullen er voor zorgen dat er in de namiddag ook nog voldoende keus aan planten is.

Net als vorig jaar zullen ook zakjes bloemenzaad, zomer bloeiende bollen en eenjarige bloeiende planten gratis beschikbaar zijn. Voor koffie, thee, ranja en wat lekkers wordt gezorgd! Bij regen geen nood, we staan onder een groot afdak.

Ook zal imker Piet aanwezig zijn om jullie alles te kunnen vertellen over bijen. Natuurlijk brengt hij zijn eigen honing mee, die ter plekke ook te koop is.

Tekenworkshop | 11 – 13 uur
Wat maakt een plantje een plantje? Waarvan verschilt de één van de ander? Wat valt jou op als je ernaar kijkt?

Door buiten te tekenen leer je goed om je heen te kijken. Sonja van Atelier op Wielen neemt je mee in de wereld van het kijken en schilderen. Vanaf 11 uur staan haar schildersezels voor je klaar op Hof van Noord en helpt ze kinderen te schilderen wat je ziet.

De geveltuin is aan de beurt | Rest van de dag
Na het ophalen van de plant kunt u aan de slag gaan met uw geveltuintje. Even de boel opruimen, dode takken, onkruid en zwerfvuil verwijderen. Misschien een beetje snoeien, wanneer uw beplanting te groot is geworden. Vergeet vervolgens de nieuwe planten niet water te geven en de eerste weken goed te verzorgen.

Activiteiten

Adresgegevens

Waar:
Op het terrein van Nutstuinvereniging Hof van Noord, Gordelweg 131.
De ingang is naast het Esso Tankstation

Vragen:  paul@geveltuinendag.nl

adminBergpolder 2019