Geveltuinendag Blijdorp 2019

Activiteiten

Tijdens de geveltuinendag op 11 mei is er van alles te doen op en rondom Stadskwekerij De Kas. Deze dag zijn er speciale acties voor bewoners in de wijk die zich inzetten voor meer groen in de straat.

Programma Blijdorp
10:00 u        Start uitdelen plantjes en advies op locatie
11:00 u        Ruilmarkt
13:15 u        Tekenworkshop
15:00 u        Miniconcert operadagen
16:00 u        Afsluiting

Gratis plantjes en advies op locatie
10-14uur
Bewoners in Blijdorp die een stuk groen onderhouden in de straat kunnen gratis twee vaste planten komen halen op onze kwekerij. Wij kunnen je uiteraard ook helpen bij het maken van de juiste plantkeuze. Wil je graag advies op locatie? Dat kan ook. We rijden met je mee en geven advies over de mogelijkheden van jouw locatie.
Dus: woon je in Blijdorp en heb je een geveltuintje, plantenschaal, boomspiegel of stuk gemeenteplantsoen in beheer? Kom dan langs, kies iets leuks uit en vraag advies.
Let op: OP = OP

Ruilmarkt
11 – 13 uur
Op de ruilmarkt vindt een levendige handel plaats in planten, stekken en zaden. Neem je groengoed mee, ontvang een bonnetje voor ieder plantje/stekje/zaadzakje dat je meebrengt en ga op zoek naar nieuwe soorten.
Des te meer deelnemers, des te meer keus. Dus: neem je buren, vrienden, tuingenoten mee en stop nu al vast je spruiten in de grond om straks mee te kunnen doen!
Wij zorgen voor ruimte, bonnen, koffie en thee. Doe jij mee?

Tekenworkshop
13.15 – 15 uur
Wat maakt een plantje een plantje? Waarvan verschilt de één van de ander? Wat valt jou op als je er naar kijkt?
Door buiten te tekenen leer je goed om je heen te kijken. Sonja van Atelier op Wielen neemt je mee in de wereld van het kijken en schilderen. Vanaf 13uur staan haar schildersezels voor je klaar op  ons terrein en helpt ze je te schilderen wat je ziet.

Plantjes kopen
10 – 15 uur
Iedereen kan vandaag ook planten bij ons kopen uit onze eigen kwekerij. Al onze planten zijn duurzaam gekweekt en zijn aantrekkelijk voor vogels, vlinders, hommels en/of bijen.

Opera in het groen
15 – 16 uur
Ter afsluiting van de geveltuinendag kunt u onder het genot van een hapje en een drankje.genieten van een uniek concert in de tuin van De Kas.

Het optreden is van het Eisler Trio dat bestaat uit Sopraan Bauwien van der Meer, gitariste Annedee Jaeger en cellist Joris van Haaften. Sinds 2011 spelen zij samen met muziek van onder anderen Hanns Eisler, Kurt Weill, Laurindo Almeida en Heitor Villa-Lobos.
Het Eisler Trio richt zich op muziek uit het Interbellum en voert deze in eigen bewerkingen uit. In 2012 brachten ze hun eerste cd uit: Es wechseln die Zeiten. In 2014 verscheen, in samenwerking met vocaal kwartet quatre bouches, The William Blake experience. Kijk voor meer informatie over het trio op  http://eislertrio.com

Operadagen Rotterdam
Het miniconcert is een opmaat naar de Operadagen Festival in Rotterdam (17 tm 26 mei. Bauwien van der Meer speelt als sopraan in meerdere voorstellingen tijdens het festival. Zo is Bauwien terug te zien in de voorstelling Odysseus’ Women + Anaïs Nin en Fantastic Women. Beide voorstellingen zijn geregisseerd door Jorinde Keesmaat.

Wil je Bauwien op het podium zien schitteren? Zet alvast Fantastic Women op 18 mei om 20.30 uur in je agenda of kom op 24 mei om 21.00 uur naar Odysseus’ Women + Anaïs Nin. Twijfel je nog? Geen probleem! Je kunt na afloop van het concert op De Kas direct tickets kopen. Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.operadagenrotterdam.nl/programma/odysseus-women-anais-nin/ of https://www.operadagenrotterdam.nl/programma/fantastic-women/ 

Adresgegevens

Waar:
Stadskwekerij De Kas is gevestigd in een kassencomplex op een binnenterrein tussen de huizen in Blijdorp. Rondom de kassen ligt een terrein van zo’n 1.000 m2. Daar vind je onze kwekerij en enkele voorbeeldtuinen van de hovenier die hier 10-tallen jaren gewerkt heeft.

Stadskwekerij De Kas
Van Beuningenstraat 22
3039 WE Rotterdam
06 23 05 77 61

Alle activiteiten in het jaar

Organiseer je iets in jouw straat? Laat het me weten op paul@geveltuinendag.nl

adminBlijdorp 2019