Geveltuinendag Liskwartier

Op zaterdag 9 mei 2020 tussen 10:00 uur en 15:00 uur

Activiteiten

Als bewoner uit Bergpolder kunt u op deze dag een mooie vaste plant en een bloeiende eenjarige voor de geveltuin komen uitkiezen. Ook als u een gemeentelijke plantenschaal heeft geadopteerd of een boomspiegel onderhoudt, kunt u voor een leuk plantje langskomen. Samen kunnen we zo onze straat en buurt wat groener en bloeiender maken!

Programma editie 2020

Nog niet defintief

10:00 – 15:00 u     Uitdelen plantjes en advies
Rest van de dag   Uw geveltuin

Gratis plantjes en advies | 10 – 15 uur
Bewoners uit Bergpolder die een stuk groen onderhouden in de straat kunnen gratis een vaste plant komen halen op Het Hof van Noord. Uiteraard helpen we je bij het maken van de juiste plantkeuze. Dus: woon je in Bergpolder en heb je een geveltuintje, plantenschaal, boomspiegel of stuk gemeenteplantsoen in beheer? Kom dan langs, kies iets leuks uit en vraag advies.Let op: OP = OP. We zullen er voor zorgen dat er in de namiddag ook nog voldoende keus aan planten is.

Net als vorig jaar zullen ook zakjes bloemenzaad, zomer bloeiende bollen en eenjarige bloeiende planten gratis beschikbaar zijn. Voor koffie, thee, ranja en wat lekkers wordt gezorgd! Bij regen geen nood, we staan onder een groot afdak.

Ook zal imker Piet aanwezig zijn om jullie alles te kunnen vertellen over bijen. Natuurlijk brengt hij zijn eigen honing mee, die ter plekke ook te koop is.

 

De geveltuin is aan de beurt | Rest van de dag
Na het ophalen van de plant kunt u aan de slag gaan met uw geveltuintje. Even de boel opruimen, dode takken, onkruid en zwerfvuil verwijderen. Misschien een beetje snoeien, wanneer uw beplanting te groot is geworden. Vergeet vervolgens de nieuwe planten niet water te geven en de eerste weken goed te verzorgen.

Andere activiteiten in Liskwartier

Bewonersinitiatief via opzomermee:  Ackersdijkstraat, middelste stuk (tussen Bergse- en Berkelselaan).

10:00 – 12:00 u Boomspiegels beplanten en plaatsen bijentafels
12:00 – 15:00 u Bijen/ vlinders knutselen, schilderen en schminken

Adresgegevens

Waar:
Op het terrein van Nutstuinvereniging Hof van Noord, Gordelweg 131.
De ingang is naast het Esso Tankstation

Alle activiteiten in het jaar

Organiseer je iets in jouw straat? Laat het me weten op paul@geveltuinendag.nl

adminLiskwartier