Groen Noord, supporter van geveltuinen

Over Groen Noord

Beste Geveltuinders van RotterdamNoord.

Tijdens Geveltuindag(en), zal ook GroenNoord aansluiten bij deze activiteit. Wij zullen op zaterdag 11 mei, ook aanwezig zijn op Hof van Noord.

Op deze dag delen wij een Weesplantje en Bijenpakketjes uit voor in jullie geveltuintje(s).

Wie is GroenNoord?

GroenNoord is een stichting die zelfbeheer van openbaar groen in Rotterdam-Noord stimuleert.

Dat doen we door zelfbeheerlocaties te verbinden, zodat bewoners elkaar kunnen helpen en kennis en materialen kunnen delen. Want Rotterdam kan niet groen genoeg zijn.

GroenNoord helpt zelfbeheerders op verschillende manieren:

Vrijwilligerspool
Een aantal dagen per week trekken we met vrijwilligers de wijk in om een handje te helpen in wijktuinen, geveltuinen of andere groeninitiatieven. We schoffelen, wieden, stekken en zaaien, zagen en snoeien. We streven er naar dit zo natuurvriendelijk mogelijk te doen.

Gereedschap delen
Wij verzamelen overtollige gereedschappen die wij opknappen en weer uitlenen. Diverse (zelfbeheer)locaties zijn ook met eigen gereedschappen in de gereedschapspool opgenomen. Zo hoeven we niet allemaal gereedschap aan te schaffen, maar kunnen we delen. Dat scheelt een hoop centen en bergruimte.

Weesplantje
Op onze locatie, Hof van Noord verzamelen we ‘weesplanten’. Dat zijn overtollige of verwaarloosde planten die weggegooid dreigen te worden. Wij vangen deze planten op in tijdelijke bedden. Daarnaast kweken we zelf plantjes uit biologisch en verzameld zaad en maken we stekjes.

Wederdiensten
De inzet van GroenNoord is voor zelfbeheerlocaties in Rotterdam Noord, meestal gratis. Soms vragen wij een donatie. Wel vragen we een wederdienst: kom ons eens meehelpen, zet je in voor een andere zelfbeheerlocatie, meld eigen gereedschappen aan voor in de gereedschapspool of doneer planten, stekken of zaden.

Verder ondersteund GroenNoord, bewoners het gehele jaar door in het openbaargroen en helpen wij met bv het aanleggen van een nieuwe geveltuin, geven wij advies en lenen wij gereedschappen uit aan bewoners. Verder onderhouden wij samen met vrijwilligers, bewoners en tuinders van Hof van Noord, Het Bijenlint van Hof.

Aan particulieren vragen we een financiële donatie, zodat we ons werk kunnen blijven doen.

Onze Stichting is mede mogelijk gemaakt door financiele ondersteuning van: Gebiedscommissie Noord.

Verder worden wij ondersteund met donaties vanuit het RotterdamsMileuCentrum, Hoogheemraadschap Schieland & Krimpenerwaard.

Voor het Liskwartier hebben wij een subsidie ontvangen speciaal voor geveltuintjes van de Wijkraad Liskwartier.

Verder werken wij vaak samen met StadsBeheerRotterdam en onze wijktuinman vanuit de gemeente.

Contact en meer informatie

Zie voor verdere informatie op onze website:
https://sites.google.com/view/groennoord

Of volg ons op facebook:
https://www.facebook.com/GroenNoord-1740256619617350/

Wil je hulp of wil je op een of andere manier helpen, laat het ons weten:

groennoord@gmail.com of bel met Karin Padmos 06-42683631

adminGroen Noord