Geveltuinendag Liskwartier

Op zaterdag 11 mei 2024 tussen 10:00 uur en 17:00 uur

Activiteiten

Als bewoner uit Liskwartier kunt u op deze dag een mooie vaste plant en een bloeiende eenjarigen voor de geveltuin komen uitkiezen. Ook als u een gemeentelijke plantenschaal heeft geadopteerd of een boomspiegel onderhoudt, kunt u voor een leuk plantje langskomen. Nog geen tuin, we helpen je op weg en hebben alle informatie voor je. Samen kunnen we zo onze straat en buurt wat groener en bloeiender maken!

Direct een reservering maken voor gratis plantjes

Bewoners uit Liskwartier die een stuk groen onderhouden in de straat kunnen gratis een vaste plant komen halen op Het Hof van Noord. Uiteraard helpen we je bij het maken van de juiste plantkeuze. Dus: woon je in Liskwartier, kom dan langs, kies iets leuks uit en vraag advies.Let op: OP = OP. We zullen er voor zorgen dat er in de namiddag ook nog voldoende keus aan planten is.

Programma editie 2024

10:00 – 17:00  Uitdelen plantjes, bollen en aarde en advies  Net als vorig jaar zullen er naast plantjes ook aarde en biologische zomer bloeiende bollen gratis beschikbaar zijn.

  • Er is een grote knutseltafel voor de kinderen
  • Voor koffie, thee, ranja en wat lekkers wordt gezorgd!
  • Ook hebben we live muziek op de dag. Bekijk de website van ‘Met Zak en As’: www.metzakenas.nl

Bij regen geen nood, we staan onder een groot afdak.

De geveltuin is aan de beurt | Rest van de dag en jaar 😉
Na het ophalen van de plant kunt u aan de slag gaan met uw geveltuintje. Even de boel opruimen, dode takken, onkruid en zwerfvuil verwijderen. Misschien een beetje snoeien, wanneer uw beplanting te groot is geworden. Vergeet vervolgens de nieuwe planten niet water te geven en de eerste weken goed te verzorgen.

We reserveren geen planten
Als je niet kunt komen activeer een buurman of buurvrouw. Alle planten die na 17:00 overblijven worden gedoneerd aan Groen Noord die er voor zorgt dat planten een goede plek krijgen in de wijk.

PS: check ook de lijst met tuintjes op de kaart die in de jaren langs zijn geweest. https://geveltuinendag.nl/inkaart/

Adresgegevens

Waar:
Op het terrein van Nutstuinvereniging Hof van Noord, Gordelweg 131.
De ingang is naast het Esso Tankstation

Alle activiteiten in het jaar

Organiseer je iets in jouw straat? Laat het me weten op paul@geveltuinendag.nl

adminLiskwartier